LESTER COCKNEY 1

Referenca:

48,00 BAM
Količina

 

 

 

Belgijac Franz Drappier, za ljubitelje stripova samo Franz (1948. – 2003.), crtač kultnog Jugurte i mnogih drugih stripova iz časopisa Tintin, okušao se u pisanju scenarija za strip u kojem je spojio svoju ljubav za prostranstvima i konjima. Ova osobna, originalna i osjećajna priča o jednom Ircu odvija se kroz raskošne kadrove britanskih kolonija u Aziji devetnaestog stoljeća.

Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču:

KABULSKE LUDE

Nakon svađe koja je završila tragično, Lester „Cockney” Mahoney, siroče bez oca i majke, nepopravljivi neženja i nonkomformist, nasilno biva unovačen u britansku kolonijalnu vojsku.Po iskrcavanju s jedrenjaka u Karachiju ubrzo biva dodijeljen povorci koja treba otpratiti gospođicu Emmu Pebbleton, sestru časnika kojeg je slučajno ubio u Londonu, u Kabul. Nakonšto je britanska intervencija postavila marionetskog šaha na prijestolje, Afganci dižu pobunu...

SNIJEG JE ŠKRIPAO

Afganski vođa Akbar-kan započinje mučnu igru s Britancima ubivši britanskog guvernera i njegovu pratnju. Tjedan kasnije, britanska vojska kreće na mukotrpan put prema Indiji. Ovo su novosti koje Narbonac prepričava svojim prijateljima, izgubljenima u snijegom zametenim planinama. Prema posljednjim informacijama, Emmini roditelji ostali su, bez ikakve zaštite, u palači afganskog šaha Šudže.

JEDNA MAĐARICA U PUNJABU

Po završetku Prvog angloafganskog rata, Lester je dodijeljen postaji na granici s Punjabom. Prašnu dosadu prekida Emmino očajničko pismo u kojem ga preklinje da izbavi njenu prijateljicu, Ilonu von Hórvath-Pálfy iz zarobljeništva pandžapskog radže. Zbog nestabilne političke situacije, britanske vlasti se ne usuđuju intervenirati, pa Irac to mora učiniti sam. Međutim, u pothvatu će imati neočekivanog saveznika – malenu Taranu, Indijku koja sanja o velikome svijetu.

Kratka priča NAPATRA IZ DŽUNGLE govori o neobičnom susretu na putu u Chandigarth.

152 stranice, tvrdi uvez, 216 × 291 mm

Autor: Franz (Drappier)

2 Artikli

16 drugi proizvodi u istoj kategoriji: