facebook
,,THE WITCHER'' vještice, magovi, vile i bušne gaćice od svile

,,THE WITCHER'' vještice, magovi, vile i bušne gaćice od svile

Witcherov svijet je ciničan, prožet poviješću brutalne kolonizacije, beskrajnih ratova i magije koja ne aludira na bogove i svrhu, već je doslovno kaos sama po sebi. Tu su čudovišta često simpatičnija nego ljudi, proizvodi zlostavljanja i slučajne kozmičke vatre, a ne urođene zle moralne figure. Ovdje bajke završavaju svima koji umiru prije nego što nauče lekcije.

Od prve sekunde serija započinje vrlo impresivno, Cavillovom brutalnom borbom s čudovištem iz močvare, od samog starta vrlo impresivno. Priča se lagano počne razvijati, ali s dovoljnom dozom konstantnih borbi i napetosti, tako da ni jednog trenutka ne stigne postati dosadna. Jer, iako ima ‘samo’ osam epizoda, svaka traje po sat vremena, tako da je to ipak dugačkih osam sati gledanja. Bez obzira na tih osam sati, gledanje Witchera će vam zaista proletjeti.

Ono što morate znati od samog početka je da The Witcher nije Game of Thrones. Ova serija za razliku od GoTa ima znatno veći broj čudovišta, koja iskaču iza svakog ugla, a s druge strane znatno manje politiziranje i puno manje glavnih likova. Neke će to možda odbiti, dok će drugima biti prednost, u svakom slučaju ove dvije serije ne treba uspoređivati, jer nisu ni sličan tip žanra fantazije.

Serija prati Geralt of Rivia, legendarnog Witchera u pseudo-srednjovjekovnom kraljevstvu fantazije poznatom pod nazivom Continent. Tu dolazimo i do nekih poveznica s Game of Thrones, jer također imamo nekoliko raznih kraljevstva koji su uvijek na rubu rata. Stvari komplicira i činjenica da je Continent pun čudovišta, a to je i način kako se Witcheri uklapaju u to. Witcher i su lovci na čudovišta, ljude koji su mutirani magijom kako bi imali poboljšane sposobnosti. Geralt of Rivia (Henry Cavill), vjerojatno jedini zgodni Witcher koji je ikada postojao, samo pokušava proći kroz Continent brinući jedino o svom poslu, ali, dakako, upliće se u ljudske poslove puno više nego je to želio.

Witcher također ne prati točno ni knjige, kao ni video igre, nego se smjestio taman negdje između. Dovoljno poznatog da zadovolji obožavatelje i dobra doza novog sadržaja da ih iznenadi. Oni koji nisu upućeni u taj svijet čekaju neka epska događanja....

All comments

Leave a Reply